Δελτίο Τύπου (Νοέμβριος 2012)

ΘΕΜΑ 1: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ RYU KYU KYU KOBUDO ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

          Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σεμινάριο RYU KYU KOBUDO στη Κύπρο. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν οι Sensei Γιάννης και Ιωάννα Τσίγκου και σ’ αυτό δίδαξε ο Sensei Σάββας Μαστραππάς. Με το σεμινάριο αυτό η τέχνη της χρήσης, των Οκιναβέζικων Παραδοσιακών όπλων εισάγεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Στο ιστορικό πρώτο σεμινάριο διδάχθηκε BO (ραβδί) και συμμετείχαν περίπου 30 άτομα. 

 

ΘΕΜΑ 2: Δύο χρυσά και ένα χάλκινο στο Μεσογειακό της FUDOKAN

 Δυο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο απέσπασε η Ελληνική ομάδα που συμμετείχε στο Μεσογειακό πρωτάθλημα του Fudokan – Shotokan Karate. Το Μεσογειακό της Fudokan έγινε στη Λεμεσό στις 3 και 4 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 200 καρατέκα προερχόμενων από 5 χώρες. Το χρυσό μετάλλιο στα Kata (35-45 ετών) κατέκτησε ο δάσκαλος Γιάννης Τσίγκος. Το άλλο χρυσό για την Ελλάδα ήρθε από τους Γιάννη Τσίγκο, Μαρίνο Νικολάου και Ονησίφορο Αθανασίου που αποτέλεσαν την ομάδα του ομαδικού Kumite ανδρών. Χάλκινο μετάλλιο τέλος απέσπασε ο Γιάννος Σκυλλουριώτης στο ατομικό kata βετεράνων. Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής:

Τάσος Τσίγκος, Χριστίνα Χριστοφή, Κωνσταντίνος Αποστόλου, Ιωάννης Ζέρβας, Μιχάλης Παύλου,  Κωνσταντίνος και Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Μάριος Γεωργίου, Χρυσοβαλάντια Αθανασίου.

Προπονητής της ομάδας ήταν ο δάσκαλος Γ. Τσίγκος, Αρχηγός της αποστολής ήταν η εκτελεστική γραμματέας της «Ελληνικής Οργάνωσης Fudokan» Ιωάννα Τσίγκου.

ΘΕΜΑ 3: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΡΑΤΕ ΚΑΙ KOBUDO ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στις 17 & 18 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Καράτε και Kobudo στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στο σεμινάριο δίδαξε ο Sensei Σ. Μαστραππάς και διοργάνωσε ο Sensei Μανώλης Τζορμπατζάκης. Η συμμετοχή ήταν αθρόα και το κλίμα πολύ φιλικό και παραγωγικό για όλους τους συμμετέχοντες.

Ηράκλειο