Ή Ιωάννα Στεργίου γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου του 1984.  Ξεκίνησε το Καράτε το 1998 υπό την διδασκαλία του Sensei Σάββα Μαστραππά 8ο Dan Fudokan . Τον Δεκέμβριο του 2002 πήρε τον βαθμού του 1ου Dan. Καθ’ όλη αυτή την περίοδο έλαβε μέρος σε Πανελλήνια  Πρωταθλήματα αλλά και διασυλλογικά όπου και διακρίθηκε πολλές φορές.
Το 2002 της απονεμήθηκε Κύπελλο για την συνεχή κατάκτηση της πρώτης θέσης στις κατηγορίες που ελάμβανε μέρος στο καθιερωμένο θεσμό ” junior Shoto Cup” το οποίο συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του μέχρι και σήμερα. Το 2006 προάγεται στον βαθμό του 2ου Dan από τον sensei Ilija Jorga . Το ίδιο έτος αποφοίτησε ώς πτυχιούχος του τμήματος της Φιλοσοφικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2009 παίρνει 3ο Dan από τον sensei Ilija Jorga . Την ίδια χρονιά εγκαθίσταται μόνιμα στην Κύπρο όπου και αναλαμβάνει την διδασκαλία μικρών ηλικιών σε επαρχία της Λάρνακας για τα επόμενα χρόνια υπό την καθοδήγηση του sensei Γιάννη Τσίγκου 6ο Dan Fudokan.Το 2023 παίρνει το 4ο Dan από τον sensei Σάββα Μαστραπά.
 Το 2011 ανοίγουν το δεύτερό τους Dojo στην Λευκωσία το οποίο διατηρούν μέχρι και σήμερα. Παράλληλα καθιερώνουν Παγκύπριο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα το οποίο λαμβάνει χώρα, κάθε χρόνο, στην Λευκωσία.