Η Συμφωνία των Πρεσπών υπεγράφη μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας τον Ιούνιο του 2018. Από την 1η μέχρι την 3η Νοεμβρίου 2019 έγινε στην πόλη Σιλντενφιγκεν της Γερμανίας το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Fudokan karate .  Έχοντας κατά νου παλαιότερα περιστατικά παρατυπίας εκ μέρους της.ΠΓΔΜ προσπαθήσαμε ως  Ελληνική Οργάνωση Fudokan να προλάβουμε τυχόν γεγονότα. Επί τούτου εκτιμούμε πως είχαμε θετικο αποτέλεσμα.Παραθέτουμε στη συνέχεια ,για την ιστορία, την αλληλογραφία που είχαμε με την επιτροπή διοργάνωσης καθώς και φωτογραφία από την παρέλαση των αποστολών.

Κειμενο Ε.Ο.Φ.

 

  • Μετάφραση:

1.  Σύμφωνα με το ανωτέρω σχετικό ,που αποτελεί την επίσημη συμφωνία μεταξύ των κρατών της Ελλάδος και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η δεύτερη έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, από τότε και στο εξής. Η συμφωνία δηλώνει ότι ο όρος ” Βόρεια” είναι υποχρεωτικός έτσι ώστε να αποκλειστεί κάθε σύνδεση, πολιτική ή πολιτισμική, με τη ελληνική περιοχή ” Μακεδονία” . Η Ελλάδα έχει την αρμοδιότητα να αναφέρει κάθε απόκλιση που προέρχεται από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας αναφορικά με τη χρήση του ακριβους ορου.


2. Έχει παρατηρηθεί ότι η συμμετέχουσα ομάδα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο επικείμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Fudokan, έχει παρουσιαστεί επίσημα ως ” Μακεδονία” , χωρίς τη χρήση του υποχρεωτικού όρου ” Βόρεια”
 
 3. Θεωρώντας αυτή τη συμπεριφορά εμφανώς παράνομη και προκλητική, αντιτιθεμενη στο στόχο για ειρηνική και έμπιστη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κράτη και σαφέστατα ανέντιμο για ασκούμενους στο καράτε, αιτουμαστε η Ελληνική Οργάνωση της Fudokan  από τους ιθύνοντες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φουντοκαν να παρέμβουν έτσι ώστε η ομάδα της γείτονος χώρας να σεβαστεί τη συμφωνία και να παρουσιαστεί με το νόμιμο όνομα.
 
4. Δικό σας ελπίζοντας για άμεση λυση.
 
 
  • Email 2
 
Dear Savas
 
thank you for clearifying the political situation regarding “Macedonia”.
 
As I understood, the team from “North Macedonia” should not start as team from “Macedonia” because Macedonia is part of Greek.
 
At the moment I wonder why you sent this letter. Because until now we have no request from North Macedonia to compete on and be part of our World Championship in Germany
 
Lets see. If they compete, its should be according to international standards and laws. I agree with you.

KInd regards

Karl-Hans

Präsident Fudokan Karate AKademie Deutschland e.V. FKAD
General Sekretär Europäische Fudokan Konföderation EFC
Koordinator Ikkaido-Fudokan für Menschen mit Einschränkungen

7.Dan Fudokan Karate, 7.Dan Shotokan Karate, 2.Dan Kobudo

FKAD Geschäftsstelle
Karl-Hans König
St. Andreas Strasse 31
79189 Bad Krozingen-Tunsel

Phone +49 7633 939369
Mobile +49 1575 3060106

www.fudokan-deutschland.de
www.fudokaninfo.com
www.budocenter.info
 
  • Μετάφραση
 
Αγαπητέ Σάββα,
Σε ευχαριστώ που κατέστησε σαφή την πολιτική κατάσταση όσον αφορά στη “Μακεδονία”.
Όπως κατάλαβα, η ομάδα από τη “Βόρεια Μακεδονία” δε θα έπρεπε να αρχίσει ως ομάδα της “Μακεδονίας” επειδή η Μακεδονία είναι τμήμα της Ελλάδος.
Προς το παρόν διερωτώμαι γιατί έστειλες αυτό το γράμμα. Αφού μέχρι τώρα δεν έχουμε αίτηση από τη βόρεια Μακεδονία να αγωνιστεί και να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημά μας στη Γερμανία.
Θα το δούμε. Αν διαγωνιστούν αυτό θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και νόμους . Συμφωνώ μαζί σου.
 
Ευγενείς χαιρετισμοί
 Κarl-Hans